eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Jön az újabb boltzár

Ezen a hétvégén lesz pünkösd, és ez kétnapos ünnep. Magyarán három munkaszüneti nap érkezik. A kérdés, hogy mely napokon lesznek nyitva a boltok.

A pünkösdi hosszú hétvégén egyedül szombaton lesznek nyitva a boltok, utána sem május 19-én, vasárnap, sem pedig május 20-án, hétfőn nem lehet majd vásárolni – írja a pontosido.hu.

Pünkösdkor zárva lesz a legtöbb üzletlánc, így az Aldi, a Lidl, a Tesco, az Auchan, a Spar, a Penny, a CBA és a Príma, a Coop és a Real sem lesz nyitva két napon keresztül.

Az üzletek május 21-én keddtől ismét a szokott rend szerint lesznek nyitva.

Amik nyitva lesznek

A benzinkúton és a benzinkúton működő boltokban lehet majd élelmiszert vásárolni az ünnepnapon.
Továbbá nyitva lesznek még azok a trafikok, amelyek családi tulajdonban működnek, a virágboltok, valamint az újságosok is. Továbbá a településeken vagy azok vonzáskörzetében ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak is.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×