eur:
394.87
usd:
367.61
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Napelemet szerelnek a Zalasolar Kft. szakemberei a nagykanizsai református templom parókiája tetőszerkezetére 2019. március 4-én. A 12,6 kilowattos teljesítményű rendszer teljes mértékben fedezni fogja a templom és a parókia áramszükségletét.
Nyitókép: MTI/Varga György

Meglepő bejelentés a ma indult napelemes pályázatoknál, komoly hibát ismertek el, de fél nap után elhárították

A Napenergia Plusz Programban nem az előregisztráció szerinti sorrendben bírálják el a támogatási kérelmeket - közölte az Energiaügyi Minisztérium.

A tájékoztatás szerint a háztartásokat zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző program a mai nappal újabb szakaszába lépett, megkezdődött a lakossági előregisztráció. A pályázati felületre való belépésben

a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalán bekövetkezett rendszerhiba okoz fennakadást, a külső probléma elhárításán a teljes helyreállításig dolgoznak,

több mint ezer előregisztrációs kérelem már beérkezett - írták.

Közölték: a pályázati folyamatban az előregisztrációs és a támogatási kérelmek benyújtása elválik egymástól. A kiírás szerint az előregisztráció jóváhagyásáról a támogató 15 munkanapon belül dönt. A pályázó ezután jelölheti ki a három lehetséges kivitelezőt, akik közül a rendszeren keresztül beérkező ajánlataik alapján választhat. Támogatási kérelmeket az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be.

A tárca tudatta, hogy a beérkező pályázatok elbírálásának, a támogatási források odaítélésének sorrendjét nem az előregisztrációs, hanem a támogatási kérelmek benyújtása befolyásolja. A Napenergia Plusz Program 75 milliárdos keretösszeggel segíti a modern napelemes rendszerek telepítését. Egy ingatlanra ebből legfeljebb 5 millió forint forrás juthat, az elnyerhető támogatás a családok beruházási költségeinek legfeljebb kétharmadát fedezheti.

Frissítés!

Elhárították a hibát - jelentette be a tárca a közösségi oldalán.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 17:19
×
×
×
×