eur:
395.06
usd:
367.72
bux:
71616.17
2024. július 2. kedd Ottó
BYD Seagull 2023
Nyitókép: byd.com

A kínaiak Szegedre figyelnek, jöhet a hatalmas autógyár

A magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházása érkezhet Szegedre a BYD kínai elektromosautó-gyártó révén - mondta Lázár János a hódmezővásárhelyi rádió műsorában.

A rádióműsor mellett most a Financial Times is erről ír. A hvg.hu által ismertetett cikkben azt állítják, hogy pénteken, azaz ma lesz a nagy bejelentés.

Úgy fogalmaznak: a BYD kínai elektromosautó-gyártó óriásvállalat végső tárgyalásokat folytat a magyar kormánnyal a Szegeden épülő több milliárd eurós gigaberuázásról,.

A lap emlékeztet arra is, hogy október végén elindították a földek kisajátítását az építkezésre a város közelében.

A BYD-nek már van egy buszgyára Komáromban, a szegedi üzem pedig egy újabb lépés lehet az európai EV-piac leuralása felé.

Orbán Viktor a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, hogy a Szeged melletti dél-magyarországi régiótól a nagyvállalati beruházások nyomán a foglalkoztatás bővülését várja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×