eur:
394.49
usd:
365.71
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Napelemtáblák a Mátrai Erőmű (ME) Zrt. bükkábrányi új, az ország legnagyobb fotovoltaikus létesítményében az átadás napján, 2019. április 10-én. A 22,6 megawattos naperőmű beruházási költsége 5,4 milliárd forint.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Részletek derültek ki az új napelemes pályázatokról

Nagyobb rendszerek kiépítésére is lehetőség lesz a szakmai szervezetek közlése szerint.

A korábbi bejelentéshez képest nagyobb kapacitású napelem és tároló együttes létesítéséhez is lehet majd támogatást igényelni – írja a Facebook-oldalán a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség (MNNSZ).

Korábban arról volt szó, hogy a háztartások 4 kW-nyi kapacitású napelemre és 8 kWh-nyi kapacitású akkumulátoros tárolóra kérhetnek 65 százalékos vissza nem térítendő támogatást az új Napenergia Plusz programban. A posztból kiderül, hogy újabb szakmai egyeztetés volt az Energiaügyi Minisztérium és az iparági szereplőinek képviselői között a 75 milliárd forintos keretösszegű napelemes pályázat kapcsán.
Steiner Attila államtitkár megerősítette, hogy a korábbi bejelentéshez képest nagyobb kapacitású napelem és tároló együttes létesítéséhez is lehet majd támogatást igényelni. (Ez a napelemes szövetségek korábbi észrevételének és javaslataik szerint várhatóan 5-10 kW-os inverter-tároló méretre változhat.)

A szakmai egyeztetések tovább folytatódnak a szövetségek és a minisztérium között, mert a határidő nagyon közeli és sok nyitott kérdés van még, ami érinti az új napelemes beruházásokat, a napelemtulajdonosokat és a szolárpiaci résztvevőket – áll a posztban.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában is beszélt az új napelemes pályázatokról, de csak annyit árult el, hogy három méretben lehet majd pályázni, kis, közepes és nagy méretű háztartási erőmű létesítésére.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Az utóbbi évek nagy sikereinek hatására megnőttek a szurkolói elvárások a magyar labdarúgó-válogatottal szemben, Svájc ellen azonban szembejött a fájdalmas valóság – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a helyén kell kezelni a magyar csapat Eb-szereplését, Marco Rossit pedig képesnek tartja arra, hogy újra nagy eredményeket érjen el.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×