eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Rossz hírt kaptak a magyar autósok

Továbbra is mélyponton a használtautó-piac, javulás már csak jövőre várható.

A DataHouse előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon 70 900 személygépkocsi cserélt gazdát szeptemberben, ami 5,8 százalékkal haladja meg a tavaly szeptemberi szintet. Az adásvételek havi volumene immár május óta stabilan 70 ezer körül alakul, a felfelé való kitörést továbbra is keresleti korlátok nehezítik.

A JóAutók.hu közleménye szerint az emelkedés oka nem a piac felpattanása, hanem az, hogy tavaly év végén kezdődött egy érezhető visszaesés a piacon. A további élénkülést továbbra is a visszafogott kereslet akadályozza. Érzékelhető elmozdulásra leghamarabb az év fordulóján számíthatunk.

A magyarországi használtautó-piacon a hat leggyakoribb márka az Opel (11 százalék), a Volkswagen (10,2) a Suzuki (8,6), a Ford (7,9), a BMW (6,3), valamint a Skoda (5,2), amely idén került először a Mercedes elé, egyelőre csupán hajszálnyival. A hat leggyakoribb márkát képviselő személyautók teszik ki a teljes forgalom több mint 49 százalékát.

Miközben a használtautó-piacon 2023 első kilenc hónapjában gazdát cserélő 617 100 személyautó mennyisége 2,5 százalékkal maradt el az előző év hasonló időszakában regisztrált 632 800-as értéktől, az importált használt autók száma ugyanebben a periódusban szinte pontosan 80 ezer darab volt, ami 19,5 százalékkal múlja alul az egy évvel korábban mért 99 300-as értéket.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×