eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Unsplash.com

Gyűlnek a felhők a Twitter egén

Perrel fenyegeti a Twittert az irodai infrastruktúrájának biztosításával megbízott ausztrál cég, amely szerint Elon Musk vállalata a tavalyi tulajdonosváltás óta nem fizette ki a tartozásait - írta a The Guardian hírportája hétfőn.

A brit lap beszámolója szerint a Facilitate nevű, munkahelytervezésre és irodaberendezésre szakosodott multinacionális cég összesen több mint egymillió ausztrál dollárt (229 millió forintot) követel a Twittertől a közösségimédia-vállalat négy különböző országban működő irodája számára nyújtott szolgáltatásokért. A sydney-i székhelyű cég Londonban és Dublinban szenzorok telepítését, Szingapúrban irodák berendezését biztosította Musk cégének, Sydney-ben pedig leszerelte a Twitter ottani irodáját, és ideiglenesen tárolta a berendezéseit.

Az Egyesült Államok észak-kaliforniai kerületi bíróságán június végén benyújtott kereset szerint a Twitter azóta nem egyenlítette ki tartozását, hogy tavaly októberben Elon Musk megvásárolta a céget. A Facilitate szerint a vállalat nem vitatta a számlákat, egyszerűen csak nem fizette ki azokat.

Beadványában a kárpótlást követelő cég felhívja a bíróság figyelmét arra, hogy több vállalat is pereskedik a Twitterrel azóta, hogy Musk átvette a vállalat irányítását.

Az ausztrál cég szerint Musknak a tartalommoderálást illető döntései, valamint a neonáci tartalmú fiókok kitiltásának feloldása elijesztette a hirdetőket, ami pénzügyi válságba taszította a médiavállalatot. A Twitter szélsőséges megszorításokkal igyekezett orvosolni a helyzetet, ám ez a felhalmozott tartozások miatt perek sorozatát eredményezte - fűzték hozzá.

A Twitterrel szemben már több eljárás folyik kifizetetlen bérleti díjak és számlák miatt, valamint számos korábbi alkalmazott is beperelte a céget különböző ügyek miatt. Legutóbb június közepén indított pert a vállalat ellen 17 zenei kiadó, ők a szerzői jogok megsértése miatt 250 millió dollár kártérítést követelnek a Twittertől. Ezenkívül az amerikai kormányzat is vizsgálatot indított annak gyanújával, hogy a Twitter tevékenysége sértheti a szövetségi kereskedelmi bizottsággal (FTC) fennálló biztonsági megállapodásokat.

Ausztráliában június 22-én a Twitter 28 napot kapott arra, hogy a gyűlöletkeltőnek, "mérgezőnek" és rasszistának minősített tartalmakat eltávolítsa a felületéről, máskülönben napi 160 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárra bírságolhatja meg az internetfelügyelet.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×