eur:
394.59
usd:
365.44
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Heatwave hot sun, Climate change, Global warming from sun and burning
Nyitókép: chuchart duangdaw/Getty Images

Csoda történt a napos hétvégén – most jöttek meg az adatok

Többször is megdőlt a napenergia-termelési rekord Magyarországon az elmúlt napokban.

Először április 21-én, pénteken a déli 12 óra előtti negyedórás időszakban 2445,37 MW-ra emelkedett, majd szombaton a 11.15-től kezdődő negyedórában elérte a 2536,50 MW-ot, egy nappal később, vasárnap dél körül pedig rövid ideig 2538,38 MW volt a hazai nagy (50 kW feletti) kereskedelmi célú naperőművek termelése az átvitelirendszer-irányító Mavir honlapján található nettó kereskedelmi elszámolási mérési adatok alapján – írja a Portfolio.

Az előző csúcsdöntés több mint egy hónapja, március 18-án volt, amikor szintén a 11.45 és 12.00 közötti időszakban 2372,10 MW-ig nőtt a napelemparkok termelése.

A portál szerint a kedvező időjárási körülmények, valamint a folyamatosan bővülő naperőmű-kapacitások révén érte el a magyar napenergia-szektor ezt a figyelemre méltó teljesítményt, és így Magyarorszég egyre gyakrabban válik jelentősebb áramexportőrré.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×