eur:
394.04
usd:
365.95
bux:
71911.21
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Wizz Air

Hatalmas újítás a fapadoson – ilyen még nem volt

Bérletet vezet be a Wizz Air.

MultiPass néven előfizetéses szolgáltatást indít a Wizz Air, a magyar gyökerű légitársaság először Lengyelországba és Lengyelországból induló járatainál, illetve Olaszországon belüli járatain teszi lehetővé a havi fix áron elérhető szolgáltatás igénybevételét – írja a felhasználóknak küldött e-mail alapján a hvg.hu.

A Multipassról még annyi derült ki, hogy az előfizetők token(eke)t kapnak a díj megfizetését követően, amelyek meghatározott járatokra lesznek majd elérhetők. A weboldalon elérhető tájékoztatás szerint a fix díjon túl másra nem kell fizetni, kiegészítőként azonban a Priority és/vagy 20 kilós feladott csomag díját is hozzá lehet tenni.

A légi közlekedésben egyelőre kevés társaság alkalmaz hasonló bérletszerű szolgáltatást. Az Egyesült Államokban tavaly az Alaska Airlines volt az első nagyobb légitársaság, amely ilyet vezetett be, havi 49 dollárért. Itt azonban fontos megkötés, hogy 90 nappal a repülés előtt meg kell váltani a jegyet, ha valaki ennél rövidebb időtávra foglalna, akkor akár 749 dollárig is felkúszhat a díj.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 07:30
×
×
×
×