eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál

Georgia miniszterelnök-helyettesével tárgyalt Nagy Márton

A tibiliszi tárgyaláson a felek áttekintették a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel az iparra.

Nagy Márton és kollégája, Levan Davitashvili gazdasági miniszter megállapították, hogy az elmúlt években a két ország közötti kereskedelem folyamatosan fejlődött, soha nem látott szintre emelkedett. Az áruforgalom értéke mára megközelíti a 90 millió eurót.

A közlemény szerint a magyar tárcavezető kiemelte, hogy Magyarország a háború és szankciók miatti gazdasági helyzetben úgy védheti ki a recessziót és érhet el 1,5 százalékos növekedést, ha tovább javítja exportteljesítményét, versenyképességét.

A felek egyetértettek abban, hogy a két ország gazdasági, kereskedelmi kapcsolatait tovább kell erősíteni és mélyíteni, aminek érdekében a két ország közti párbeszéd folyamatos marad a jövőben is.

Kiemelték, hogy mindkét fél törekszik arra, hogy az együttműködés a vállalkozások szintjén, a vállalkozások közvetlen kapcsolatait tekintve is egyre erősebbé és kiterjedtebbé váljon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Az oroszok bejelentették: elfoglalták a donyecki Szumi települést. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×