eur:
393.1
usd:
363.24
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Halálos közlekedési baleset történt a kaposvári cukorgyár területén

Egy ember életét vesztette, miután teherautó vasúti szerelvénnyel ütközött a Magyar Cukor Zrt. telephelyén Kaposváron.

Azt írták: az eset még múlt péntek kora reggel, jelzett vasúti átjáróban, a vasúti szerelvény tolatása közben történt, az ütközés miatt súlyosan megsérült tolatásvezető a gondos kórházi ápolás ellenére szombaton elhunyt.

A közlekedési baleset érintettjei a Magyar Cukor Zrt.-nek szolgáltatást végző vállalkozások munkatársai - jegyezték meg.

Hangsúlyozták, a hatóságok megkezdték az eset körülményeinek vizsgálatát, annak lezárásáig a társaság további nyilatkozatot nem kíván tenni.

A Magyar Cukor Zrt. részvétét fejezi ki az elhunyt hozzátartozóinak - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Az elmúlt napokban történelmi csúcsra ugrott Magyarország nettó áramexportja Ukrajna felé, mert az orosz támadások miatt kiesett ukrán energiatermelést óriásira pörgetett importból kénytelenek fedezni, és közben a nyári melegben felfutott az ukrán villamosenergia igény is. Mindez júniusban azt eredményezte, hogy az Ukrajnával szomszédos országok közül messze Magyarország exportálta a legtöbb áramot keleti szomszédunkba; és ez a hőségben várhatóan még hetekig így marad. Még a felpörgetett uniós áramimport sem elég azonban ahhoz Ukrajnában, hogy meg lehessen úszni a naponta sok órás áramszüneteket, amelyet országszerte éreznek az emberek. A szorult helyzetbe került ukránokon jórészt azért tudunk segíteni, mert az összekapcsolt európai árampiac részei vagyunk, és mindez kapóra jön például a magyarországi naperőmű tulajdonosok egy kis részének is, akik a nagykereskedelmi piacon értékesítik a villamos energiát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×