eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Az MNB büntetőfeljelentést tesz a DK ellen

A Demokratikus Koalíció pénteki sajtótájékoztatóján a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök Gazdasági Bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve Varju László olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat - áll a Magyar Nemzeti Bank közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank a Varju László képviselő által elmondottak miatt jogi lépéseket tesz és határozottan felszólítja a pártot, hogy az egyértelmű politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot vonja vissza és a továbbiakban tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől.

Amint azt az MNB 2022 november végén publikált Stabilitási Jelentése is részletesen bemutatja, a magyar bankrendszer ma robosztus tőketartalékkal, jelentős bármikor felhasználható (likvid) saját eszközállománnyal tevékenykedik.

Az MNB számításai és stresszteszt adatok alapján a bankok sokkellenálló képessége kiváló, e piaci szereplők számottevően jobb állapotban vannak, mint a 2008-as válság idején. Ezek a tények,

minden más szándékos megtévesztés és rémhírterjesztés.

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi fogyasztók érdekeit szem előtt tartva mindent meg tesz azért, hogy a pénzügyi rendszer szereplőinek ellenállóképessége ilyen magas szinten maradjon, illetve még tovább erősödjék.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk SMS-ben küldött rémhír miatt nyomoz a rendőrség.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×