eur:
385.64
usd:
354.16
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Ilyet is régen lehetett tapasztalni a magyar benzinkutakon

Nem az üzemanyaghiánnyal, hanem az árvátlozássak kapcsolatban, ami ezúttal elmarad.

Szerdán, vagyis december 7-án nem változnak a piaci árak a benzin és a gázolaj esetében sem – írja a holtankoljak.hu.

Így változatlan marad a bruttó ár:

  • a benzin literje 617 forint
  • a gázolajért literje 681 forint

Ezek a piaci árak, a magánautósoknak (és a taxisoknak) továbbra is rendelkezésére áll a 480 forintos hatósági ár. A jelenlegi szabályozás szerint az ársapka december 31-ig van érvényben, de a fenntartása már gondot okoz. Mint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette a múlt héten: az üzemanyagok hatósági ársapkáját csak akkor lehet fenntartani, ha az nem veszélyezteti az ellátásbiztonságot, ehhez pedig két feltétel kell: olaj érkezzen a Barátság vezetéken és a Mol finomítói kapacitásai teljes mértékben működjenek.

Ám péntek este óta a legtöbb töltőállomáson hosszú sorok alakultak ki a napi.hu szerint, és több benzinkúton elfogyott az üzemanyag, vagy csak korlátozott mennyiségben lehet vásárolni még a nem hatósági áras termékekből is. A Blikk hétfői körképe szerint a nagy hálózatok közül elsősorban a Mol és a Shell állomásain van készlethiány a fővárosban, az OMV kútjainál pedig hosszú sorok alakultak ki reggel-délelőtt.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×