eur:
392.42
usd:
362.37
bux:
72151.73
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Unrecognizable supermarket aisle as background
Nyitókép: estherpoon/Getty Images

Megnőtt a bolti lopások száma

Itthon a hiper- és szupermarketekből tulajdonítottak el legtöbbször árut.

Nyugat-európai fotók járták be a sajtót azzal kapcsolatban, hogy több országban is megnőtt a bolti lopások száma. A brit Aldi már a 3,99 fontos sajtokat is biztonsági címkékkel látja el, míg más szupermarketekben a vaj, a csokoládé és a fogkrém kapott biztonsági matricát. Egyes brit szupermarketekben már nemcsak az alkoholokat látják el biztonsági címkékkel, hanem egyes alapvető élelmiszereket is extra védelemmel óvnak a tolvajoktól - idézte fel a hvg.hu.

A portál az Országos Rendőr-főkapitányságnál a magyar helyzet iránt érdeklődve azt a választ kapta, hogy legtöbbször, összesen 8396 esetben országosan az idei első tíz hónapban a hiper- és a szupermarketekből, valamint az egyéb, vagyonőrt foglalkoztató üzletekből loptak. Az adatok

22,52 százalékos emelkedést jelentenek éves összehasonlításban.

A tolvajok emellett az ötvenezer forintot meg nem haladó bolti lopásokat jellemzően kisboltokban, dohányboltokban, üzemanyag-töltőállomások shopjában követték el.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 09:28
×
×
×
×