eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
Stack of money coin with trading graph for finance investor. Cryptocurrency digital economy.  Financial investment background concept. 3d rendering
Nyitókép: KanawatTH/Getty Images

Valami váratlan történt a forinttal, óriásit ugrott a mélypontok után

Délelőtt még a dollárral, az euróval és a svájci frankkal szemben is zuhant a forint.

Amint arról az Infostart is beszámolt, délelőtt igencsak gyengélkedett a forint. Tizenegy körül már 420 forintnál járt a forint az euróval és 435-ön is túl a dollárral szemben.

Később a forint euróval szembeni árfolyama egészen 422 forintig menetelt, a dollárral szemben pedig 437-et is megközelítve szállt el, majd

fél 12 körül éles váltás történt, és percek alatt komoly, 4 egység körüli forintugrás alakult ki

- írta meg a Portfolio.

Ez nemcsak a forintnál történt, hanem a lengyel zlotynál is, és éppen ekkor szivárogtatta ki a Reuters, hogy a kínai nagy állami bankok külföldön is a jüan megtámogatását célzó intervencióra készülnek, amelynek hatására a jüan nagyot ugrott az elmúlt napok hanyatlása után. Elképzelhető tehát, hogy a kínai hír hatására a különféle kereskedési algoritmusok gyors pozíciózárásokat indítottak el a forint euróval, illetve dollárral szembeni relációjában is és ez okozta a hirtelen mozgást.

Frissítés, 17.30: Délután a 424-es szinten is járt a forint az euróval szemben, a dollárral szemben pedig 436-ig tartott a gyengülés. Négy óra előttre azonban csökkent a nyomás, és az euró 420 körül kezdett mozogni. A dollár ekkor 432, majd 430 körül járt.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×