eur:
394.44
usd:
363.84
bux:
71066.88
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Unsplash.com

Nem túl rózsás számokkal jött ki a jegybank

A folyó fizetési mérleg 2,630 milliárd euró deficittel zárta a második negyedévet, a hiány mértéke alig 163 millió euróval nagyobb az első negyedévinél, de 1,453 milliárd euróval meghaladja az egy évvel korábbit – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön megjelent legfrissebb adataiból.

A folyó fizetési mérleg sorban az ötödik negyedévet zárta hiánnyal, a június végén zárult négy negyedévben a hiány összege 10,766 milliárd eurót tett ki.

A tőkemérleg egyenlege 950 millió euró aktívumot mutatott, ami 816 millió euróval kevesebb az első negyedévinél, mivel az Európai Uniótól befolyt tőkeátutalások összege 968 millió euróval 781 millió euróra csökkent.

Az ország külső pénzügyi helyzetének jellemzésére a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg összevont egyenlegéből számolt külföldi finanszírozási igény 1,680 milliárd euró volt a második egyedévben, 979 millió euróval nagyobb az első negyedévinél és 1,153 milliárd euróval az egy évvel korábbinál.

Címlapról ajánljuk

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
A Waberer's megveszi a Posta Biztosítót

A Waberer's megveszi a Posta Biztosítót

Többségi tulajdont szerez leányvállalatán, a Gránit Biztosítón keresztül a Posta Biztosítókban a Waberer’s Csoport - közölte a vállalat. A tranzakció keretében a Gránit Biztosító közel 67 százalékos részesedést szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban. A terjeszkedéssel a több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő Gránit Biztosító az eddiginél sokkal szélesebb kört érhet el az élet- és nem életbiztosítási szegmensben egyaránt, és a hazai biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik. A tranzakció lezárása - a hatósági engedélyek megszerzése után - 2024 őszén várható. Hosszabb távon a tranzakció célja, hogy a Waberer’s Csoport meghatározó részesedést szerezzen a teljes magyarországi biztosítási piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×