eur:
393.1
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter sajtótájékoztatót tart a Paksi Társadalmi Tanács ülése után 2020. június 30-án.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Már nincs a posztján a paksi atomerőmű bővítéséért felelős államtitkár

Lemondott posztjáról Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára,olvasható a kedd este megjelent Magyar Közlönyben Megbízatása szeptember ötödikén megszűnt.

„Süli az ötödik Orbán-kormányban a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős államtitkárként dolgozott a külügyi tárcánál, előzőleg, 2017 és 2022 májusa között tárca nélküli miniszterként felügyelte a beruházást” – írja a 24.hu.

A portál felhívta a figyelmet arra is, hogy „Szijjártó Péter külügyminiszter (aki május óta felel a projektért) mindenesetre a napokban élesen bírálta az atv.-hu-nak az atomerőmű-bővítés előkészületeit. Azt mondta: – Amikor aláírtuk Moszkvában a paksi atomerőmű építéséről a megállapodást 2014-ben, másnap született meg Patrik nevű fiam. Na most, Patrik holnap kezdi meg a második általános iskolai osztályt. Én elhiszem, hogy a Paks II. egy nagyon bonyolult dolog. De ennyire nem bonyolult, hogy egy gyerek születésétől második osztályos koráig ne történjen semmi. Nyolc és fél év eltelt.”

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×