eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Shanghai.China-Feb.2021: facade of Tesla store at night. American electric car brand
Nyitókép: Robert Way/Getty Images

Fontos bejelentést tett Elon Musk a Tesláról

Már hárommilió autó rója az utakat, ebből Sanghajban gyártottak egymilliót – derült ki cégalapító twitjéből.

Habár Sanghaj autógyártása hónapokon át küzdött az alkatrészhiánnyal és a koronavírus miatti lezárásokkal, a Tesla-vezér friss bejelentése szerint a gyár 2019-es nyitása óta nagy számban sikerült új elektromos autókat gyártaniuk a cég helyi üzemében – írja a CNBC.

Musk vasárnapi twitje a sanghaji egymilliós gyártás mellett azt is felfedte, hogy már több mint hárommillió Teslát készítettek. A leszállított járműveik száma negyedévről negyedévre emelkedik, a második negyedévben ez a szám 254 695 volt, ami 26,5 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló adatához képest.

Mindez ugyanakkor azt is megmutatja, hogy a Tesla még mindig kis hal mennyiség tekintetében az autóiparban: például a Toyota 2021-ben 10 millió járművet gyártott, Korábban arról tett bejelentést a Tesla, hogy évről évre 50 százalékkal akarja megemelni a termelés volumenét.

Sanghaj mellett három Tesla-gyár működik: a kaliforniai Fremont mellett a texasi Austinban és Berlin mellett készülnek autóik.

Fremont a legnagyobb gyár: júliusban twittelt arról Musk, hogy kétmillió autó gördült itt le a gyártósorokról.

Júniusban arról beszélt a Tesla feje, hogy szeretné a sanghaji gyár kapacitását ismét régi fényében látni, valamint úgy fogalmazott, hogy Austinban és Berlinben jelenleg csak égetik a pénzt az ellátási lánc és a gyártás problémái miatt.

A Tesla-részvények 2022-ben közel 25 százalékkal estek, mivel a befektetők az infláció és a makrogazdasági aggodalmak miatt újraértékelik a gyorsan növekvő vállalatokat. Musk a múlt héten több mint hétmillió Tesla-részvényt adott el mintegy 6,88 milliárd dollár értékben, mivel peres ügyek kötik le a Twitter 44 milliárd dollárért történő megvásárlásáról szóló megállapodás felbontására tett erőfeszítései miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×