eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Adelaide, 2017. szeptember 29.Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója a Nemzetközi Űrhajózási Kongresszuson (IAC) az ausztráliai Adelaide-ben 2017. szeptember 29-én. (MTI/EPA/Morgan Sette)
Nyitókép: MORGAN SETTE

Egykori dolgozói perelik a Teslát, Elon Musk elbocsátási hullámot ígért

Két egykori Tesla-alkalmazott azért indít eljárást a céggel szemben, mert véleményük szerint az megszegte a tömeges elbocsátásokra vonatkozó amerikai törvényeket.

A szerződéses munkaerő 10 százalékkal fog csökkenni a tervek szerint a Teslánál, miközben az órabérben dolgozók arányát növelni fogják – mondta el Elon Musk egy, a Bloomberg rendezte eseményen. A Reuters már korábban a tíz százalékos arányról írt, miután egy Musk jegyezte belső e-mail nyilvánosságra került. Eszerint a vezérigazgatónak nagyon rossz érzései vannak a gazdasággal kapcsolatban.

A Tesla vezére szerint ez azt jelenti, hogy a teljes munkaerő mintegy 3,5 százalékát érintik az elbocsátások. A szerződéses munkaerő a Tesla alkalmazottainak mintegy kétharmadát teszi ki a CNBC cikke szerint.

"Egy év múlva valószínűleg a szerződéses és az órabérben dolgozók száma is magasabb lesz" – mondta.

A hétvégén két volt Tesla-alkalmazott pert indított a vállalat ellen, azt állítva, hogy az megsértette a tömeges elbocsátásokra vonatkozó amerikai szövetségi törvényeket.

A munkavállalók áthelyezéséről és átképzéséről szóló törvény értelmében a munkáltatóknak 60 nappal előre értesíteniük kell a tömeges elbocsátásokról vagy gyárbezárásokról az alkalmazottakat. Musk szerint a keresetnek nincs jogalapjuk.

"Ez egy kis, jelentéktelen per. Bármi, ami a Teslával kapcsolatos, címlapra kerül, legyen az egy kerékpáros baleset vagy valami sokkal komolyabb" – mondta a vezérigazgató.

Musknak a munkavállalókkal szemben tanúsított magatartását az utóbbi időben sokat kritizálták. Nemrég úgy fogalmazott, hogy a Tesla alkalmazottainak

legalább heti 40 órát kell benn tölteniük az irodában,

vagy el kell hagyniuk a céget. Más techcégeknél a távolból történő munkavégzés elfogadottá vált, de Musk szerint akinek az ő elképzelése nem felel meg, tettessen munkát máshol.

A gazdaság általános állapotáról is beszélt, elmondva: véleménye szerint valószínűbb, hogy recesszió következik, mint hogy nem.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×