eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Vendégek az Aqua-Palace barlangfürdőjében. A szeptembertől május 1-ig tartó téli strandszezonban folyamatosan nyitva tart és szolgáltatásaival fogadja hazai és külföldi vendégeit a hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdő. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Csupa jót hozott a nyuszi a hazai szálláshelyeknek

A vártnál is magasabb volt a forgalom a húsvéti hosszú hétvégén, 40 százalékkal meghaladta a március 15-it.

A húsvéti hosszú hétvégén 553 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken, ami a várakozásokat is meghaladja, és 40 százalékkal a kiemelkedőnek számító március 15-i hétvége forgalmát is felülmúlta. A fővárosba leginkább a külföldiek, míg vidékre a belföldi vendégek foglaltak. Budapest, Balaton, Mátra-Bükk és a főváros környéke voltak a legnépszerűbb úti célok – írja közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Kiegyensúlyozott volt a hazai és a nemzetközi utazók megoszlása,

  • a belföldi vendégek 337 ezer (61%),
  • a külföldiek 216 ezer (39%)

éjszakát töltöttek el a magyarországi szálláshelyeken.

Budapesten a forgalom negyede koncentrálódott (139 ezer vendégéjszaka), amelynek többsége (85%) külföldi vendégektől származott. A vidéki Magyarországon eltöltött 414 ezer vendégéjszaka 77%-a hazai utazókhoz volt köthető, akik körében a legnépszerűbb települések

  • Hajdúszoboszló,
  • Balatonfüred,
  • Zalakaros,
  • Gyula és
  • Eger

voltak.

A külföldiek leginkább

  • Budapestre,
  • Hévízre,
  • Bükre,
  • Sárvárra és
  • Hajdúszoboszlóra

utaztak.

Országos szinten a vendégéjszakák felét (49%) szállodákban, több mint egyharmadát (35%) magán- és egyéb szálláshelyeken töltötték el a vendégek. A fővárosban magasabb volt a szállodák részesedése (55%). A szállodák kapacitás-kihasználtsága a pénteki és szombati napokon a négy- és ötcsillagos egységekben érte el a legmagasabb értéket, a fővárosban megközelítette a 80 százalékot, a vidéki szállodákban a 70 százalékot.

Az ünnepi hétvége forgalma a bevételekben is megmutatkozott,

9,6 milliárd forint realizálódott a szálláshelyeken, ebből 5 milliárd forint a belföldiekhez köthető. A vendéglátóhelyek árbevétele meghaladta a 18 milliárd forintot.

Csütörtökön, pénteken és szombaton is napi 4 milliárd forint feletti bevételt könyvelhettek el a vendéglátóegységek, ami kiemelkedő teljesítmény.

A március 15-i hétvége után a húsvéti időszak alapján is minden esély megvan rá, hogy az idei forgalom felülmúlja a tavalyit. A legközelebbi, pünkösdi hosszú hétvége már a nyári szezon kezdetének lesz tekinthető, amelyre várhatóan már most megkezdődnek a foglalások.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×