Infostart.hu
eur:
385.23
usd:
327.81
bux:
109906.82
2025. december 15. hétfő Valér
Hímes tojásokkal feldíszített fa a felvidéki Csallóközcsütörtök főterén 2017. április 10-én. A fát mintegy ezerhatszáz darab tojással díszítették fel a közelgő húsvéti ünnepre a település fennállásának 800. évfordulója alkalmából.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Szalmonellás Kinder-csokoládék kerültek a boltokba - itt a lista a kerülendő termékekről

Egy sor terméket hívnak vissza Magyarországon is.

Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők - olvasható a Nébih szerdai közlésében, amelyben megtalálható, melyik gyártási számú és lejárati idejű termékek fertőzöttek (a lista cikkünk kiadásakor még frissülőben volt, érdemes később is ránézni).

A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek. A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók, a táblázatot folyamatosan frissítik.

Az itthon visszahívott termékek ezek közül kerültek ki:

  • Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
  • Kinder Surprise Maxi 100g,
  • Kinder Mix 198g,
  • Kinder Maxi Mix 133g,
  • Kinder Mini Eggs 250g,
  • Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

(Pontos lista a fenti Nébih-linken.)

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához.

A szalmonella tünetei: hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.

Címlapról ajánljuk
Ondré Péter: a minőségi hal egyáltalán nem olyan elérhetetlenül drága, mint ahogy sokan mondják

Ondré Péter: a minőségi hal egyáltalán nem olyan elérhetetlenül drága, mint ahogy sokan mondják

Az Agrármarketing Centrum ügyvezetője az InfoRádióban arról beszélt, hogy bár most már több halat esznek a magyarok, a fogyasztás még mindig rendkívül alacsony, és az egész éves fogyasztás harmada az advent időszakra korlátozódik. Pedig EU-s szinten két halfajta tenyésztésében és feldolgozásában is élen járunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.15. hétfő, 18:00
Mészáros Andor
az Eötvös Loránd Tudományegyetem BTK Történeti Intézetének docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×