eur:
386.09
usd:
354.97
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Tankolás Magyarország első mobil hidrogén-töltőállomásán a Linde Gáz Magyarország Zrt. budapesti telephelyén az avatás napján, 2021. április 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Emelkedik az olaj ára, de a magyar autósok most jól járnak

Hat százalékkal emelkedett a Brent típusú olaj ára az elmúlt héten.

Annak ellenére, hogy csaknem 6 százalékkal emelkedett a Brent típusú olaj ára az elmúlt héten, a hazai üzemanyagok esetében a beszerzési árak a hét közepén nem változnak – írja a holtankoljak.hu.

A kiskereskedelmi átlagár a benzin esetében mintegy 477 forint lesz, vagyis 3 forinttal marad el a 480 forintos maximált értéktől, a gázolajért pedig 479 forintot kell fizetni a szakportál szerint.

A stagnálás részben a forint erősödésének köszönhető, részben pedig annak, hogy január nem éppen a legerősebb időszak az üzemanyag-kereskedelemben.

A Brent olaj ára hétfő délelőtt több mint 86 dolláron állt hordónként, amely az egyik legmagasabb érték az elmúlt 12 hónapban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Taposóakna került az új uniós EU-s szankciócsomagba

Taposóakna került az új uniós EU-s szankciócsomagba

Négy orosz állami médium kerül fel az Európai Unió feketelistájára, míg a Moszkva elleni 14. szankciócsomag egyéb intézkedései az uniós nagykövetek szerdai találkozóját követően még a megbeszélések korai szakaszában vannak. Egyes tagállamok azt szorgalmazták, hogy világszerte szankcionáljanak minden olyan pénzintézetet, amely Oroszország hadigépezetét segíti, hogy katonai felszerelések gyártásához szükséges árukért vagy technológiáért fizessen, ami komoly hatásokkal járhat a pénzpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×