eur:
394.78
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Facebook/4iG

A 4iG megveszi a montenegrói Telenort

Megkötötte a Telenor Montenegro megvásárlásról szóló az adásvételi szerződést a 4iG Montenegro - közölte az anyavállalat a Budapesti értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tranzakció a versenyjogi eljárás eredményétől függően az év végéig zárulhat le. Az adásvétel értékét a 4iG és a korábbi tulajdonos, a PPF TMT Bidco 1 B.V. nem hozta nyilvánosságra.

A közlemény szerint a Telenor Montenegro a balkáni ország piacvezetője a mobilszolgáltatásban 44 millió eurós árbevétellel. A 413 ezer előfizetővel és 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősítheti - írták.

A 4iG júliusban jelentette be az előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást a Telenor Montenegro megvásárlásáról. A társaság 2018-ban került a térség több mobilszolgáltatóval együtt a cseh hátterű befektetési társaság, a PPF Group tulajdonába.

Akkori közleményében a 4iG kifejtette, hogy jelentős növekedési lehetőségeket látnak a Nyugat-Balkánon, ezért szeretnék erősíteni a jelenlétüket a térségben. Szeptemberben a belgrádi központú TeleGroup informatikai és hálózatfejlesztő vállalatcsoport 70 százalékos, többségi tulajdonának megvásárlásáról kötöttek előzetes megállapodást.

A 4iG Montenegro tulajdonosa, a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényeinek árfolyama egy éven belül 488 és 1134 forint között változott, kedden 910 forinton zárt. A vállalat 2020-ban 3,4 milliárd forintos adózott eredménnyel, és 57,3 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárt.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×