eur:
393.75
usd:
365.44
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pexels.com

Még mindig sok cég nem tudott elindulni, meghosszabbították a támogatást

Májusra is igényelhető az ágazati bértámogatás – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A csupán kedvezményes hitellel segített cégeknek némi reményt jelenthet, hogy az ágazati bértámogatásra március előtt is jogosult szektorok vállalkozásai májusra is kérhetik a munkahelyek megtartását szolgáló állami segítséget.

A programban a támogatott munkavállaló bérének felét térítik meg a mindenkori minimálbér másfélszereséig. Az állam a járulékokat is elengedi, így akár a munkabér mintegy kétharmadát is fedezheti - áll a közleményben.

Az ágazati bértámogatás már mintegy 173 ezer munkavállaló állásának megőrzéséhez járult hozzá. A kormány eddig több mint 73 milliárd forinttal segített közel 30 ezer hazai céget a talpon maradásban. A megítélt összegek 99 százaléka meg is érkezett a vállalkozások számláira - ismertette a legfrissebb adatokat Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Több szektor már újraindulhatott, máshol azonban még tart a hónapok óta húzódó hibernált állapot: a tárca tapasztalatai szerint az ágazati bértámogatást májusra

alapvetően a turizmusban, a vendéglátásban és a szabadidős szolgáltatásokban tevékenykedők igényelhetik.

A kérelmeket május 31-ig lehet benyújtani a területileg illetékes kormányhivatalhoz. Akik már eddig is igényelték, azoknak nincs további feladatuk, automatikusan megkapják a májusi bértámogatást. Azok a munkáltatók, akik nem szeretnének élni a hosszabbítás lehetőségével, 2021. május 5-éig írásban mondhatnak le róla.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 07:30
×
×
×
×