eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Bővíti budapesti irodáját a Morgan Stanley

A tudásközpont célja az automatizáció felgyorsítása a banknál a munkatársak aktív részvételével.

Új Automatizációs Tudásközpontot alapít a Morgan Stanley budapesti irodájában, amely több mint egy tucat új munkahely megteremtésével jár - közölte a globális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat.

Az új szervezeti egység olyan megoldásokra összpontosít, amelyekhez csekély programozói tudás kell vagy egyáltalán nincs szükség kódolásra - ismertették utalva arra, hogy nagyban építenek a munkatársak tapasztalataira, ötleteket várnak tőlük munkájuk rutinszerűbb részeinek automatizálására.

Sigal Zarmi, a Morgan Stanley nemzetközi informatikai igazgatója a közleményben elmondta: a budapesti központ a vállalat számos automatizációs folyamatában vezető szerepet játszott, ezért

kézenfekvő döntés volt, hogy itt alakítsák ki az új tudásközpontot.

A társaság azt is közölte, hogy kibővíti budapesti innovációs programját és bővíti a feltörekvő technológiákkal foglalkozó helyi csapatait is. Utóbbi célja - részletezték -, hogy feltérképezzék a piacon elérhető, úttörőnek számító technológiákat az adatelemzés, az automatizáció vagy éppen a felhő-megoldások területén. Az innovációs program pedig olyan témákra fókuszál, mint például "a dizájnalapú gondolkodás", amely az üzleti és a technológiai gondolkodásmód közötti különbséget hivatott áthidalni - tették hozzá.

A Morgan Stanley budapesti irodája 2006-ban harminc fős matematikai modellező csapatként kezdte meg működését; az elmúlt 15 évben 2200 magasan képzett munkatársat foglalkoztató technológiai és elemző központtá nőtte ki magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×