eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Felpörgött a lakáspiac, új rekord februárban

A Duna House szerint a lakáspiac lendülete tavasszal is kitarthat.

A lakáspiacon februárban az elmúlt 10 év legtöbb, 14 569 tranzakcióját bonyolították le Magyarországon - közölte a Duna House ingatlanközvetítő becslését.

Kiemelték: a tranzakciószám 11 százalékkal erősebb forgalmat mutat 2020 februárjához képest és az idén januári, szintén kimagasló havi adatokat is 30 százalékkal felülmúlja.

Az adásvételek számában 14 ezer feletti darabszám utoljára 2018-ban és 2019-ben volt ,három hónapban, az elmúlt 10 évben az eddigi csúcstartó 2016 júniusa volt, 14 550 tranzakcióval - részletezték.

Az ingatlanos cég szerint

az otthonteremtési kedvezmények okozta aktív kereslet továbbra is érezhető a piacon.

A Duna House elemzői szerint a lakáspiac lendülete a tavaszi hónapokra is kitarthat, így 38-39 ezer ingatlan cserélhet tulajdonost az első negyedévben.

A jelzáloghitel-piacon a társaság 65-70 milliárd forint közötti volument becsül az év második hónapjára. Ez a tavaly februári adattól 5 milliárd forinttal elmarad, de 2019-hez képest 7 százalékos növekedést jelent - írták megemlítve, hogy a jelzáloghitel-piac néhány hónap csúszással követi az ingatlanpiaci változásokat, ezért a Duna House szakemberei a következő hónapokban jelentős növekedést várnak a lakáskölcsönök igénylésében is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×