eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Tóth Magda számlálóbiztos, nyugalmazott tanítónő (j) aláírattatja a népszámlálási kérdőívet Kovácsnéval 2011. október 25-én Küküllőkeményfalván, az erdélyi Hargita megyében. A romániai magyar politikai szervezetek arra biztatták a romániai magyarokat, hogy vallják magukat magyarnak, amikor a nemzetiségükről kérdezik. A romániai népszámlálás eredetileg október 31-ig tart, de a román kormány fontolgatja annak a lehetőségét, hogy meghosszabbítsa az összeírási időszakot.
Nyitókép: Egyed Ufó Zoltán

Koronavírus: a járvány miatt jövőre halasztja a népszámlálást a kormány

Jövő őszre halasztja a kormány az eredetileg az idei évre tervezett népszámlálást a koronavírus-járvány miatt - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányrendeletből.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet módosítása értelmében az adatfelvételt 2022. október 1. és november 20. között tartják majd meg. Az összeírásból kimaradt személyek és lakásuk pótösszeírását 2022. november 28-ig kell befejezni.

Az adat-előkészítési, adatfeldolgozási folyamat 2023. november 28-ig tart majd.

A 16. népszámlálásra eredetileg 2021. május 1. és június 28. között került volna sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×