eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Programozó kalibrál egy új hegesztőgépet a Rába Futómű Kft. győri üzemében 2015. november 27-én. Befejeződött a Rába Járműipari Holding Nyrt. mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztése, amely a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette, és ötven új munkahelyet teremtett.
Nyitókép: MTI Fotó: Krizsán Csaba

Felállt a Rába csúcsvezetése

Pintér István, a Rába Nyrt. igazgatósági elnöke pénteki hatállyal, Pafféri Zoltán Lajos a felügyelő bizottság elnöke, az audit bizottság tagja november 30-i hatállyal lemondott – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Korábban azt közölték, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. mint fő részvényes rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte a Rábánál december 3-ára, amelyen vezető tisztségviselők cseréjéről kívánnak dönteni.

A közgyűlési előterjesztés szerint Pintér István elnök mellett az igazgatóságból Wáberer György Pétert, Sebők Rolandot, Tóth I. Tamást és Toperczer András Ákost hívják vissza, helyükre a december 4. és 2021. május 19. közötti időszakra igazgatósági tagnak javasolják Lang-Péli Évát, Csüllög Nórát, Majoros Csabát és Mráz Dániel Emánuelt.

Az előterjesztés szerint visszahívják a felügyelő bizottság elnökét és az audit bizottság tagját, Pafféri Zoltán Lajost, valamint a felügyelő és az audit bizottság egyik tagját, Kanta Tündét, helyükre 2022. április 30-ig elnöknek és az audit bizottság tagjának Lepsényi Istvánt, a felügyelő és az audit bizottság tagjának Szabó Sándor Józsefet javasolja az MNV.

Az MNV Zrt. a Rába 74 százalékos tulajdonosa.

A Rába csoport az idei harmadik negyedévet 267 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta, ami jóval kedvezőbb a második negyedév egymilliárd forintot meghaladó veszteségénél, és kisebb a tavalyi harmadik negyedév 429 millió forintos veszteségénél is – közölte szerdán gyorsjelentésében a járműipari vállalat.

Az első kilenc hónap vesztesége 2,168 milliárd forint lett, szemben az előző év azonos időszakában elért 425 millió forint nyereséggel.

Üzemi szinten nyereséges volt a Rába csoport a harmadik negyedévben, amikor 64,9 millió forintot ért el, szemben a tavalyi harmadik negyedév 36,5 millió forintos üzemi veszteségével. Az első kilenc hónapban 1,04 milliárd forint veszteséget könyvelt el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 1,19 milliárd forint üzemi nyeresége volt.

A csoport árbevétele 16,9 százalékkal 8,5 milliárd forintra csökkent a harmadik negyedévben, az első három negyedévben pedig 26,8 százalékkal 27,8 milliárd forintra csökkent az árbevétel a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Rába erősen exportorientált vállalat, stratégiai exportpiacai az EU, a FÁK-országok és az Egyesült Államok.

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papír a pénteki kereskedést 1050 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1245, a legalacsonyabb 666 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×