eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond az új paksi naperőmű átadásán 2019. március 5-én. Az ország  legnagyobb, 9 milliárdos költséggel készült naperőműve az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. koordinálásával valósult meg az atomerőműtől néhány kilométerre. A 20,6 megawatt beépített kapacitású naperőmű mintegy 8500 háztartás, azaz több mint 20 ezer ember villamosenergia-ellátását biztosítja.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Az MVM megvásárolta Csehország egyik legnagyobb energiakereskedőjét

Az Európai Bizottság jóváhagyását követően lezárult az a tranzakció, amelynek révén az MVM Zrt. megvásárolta az innogy Ceská republika a.s.-t, amely több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet lát el energiával - tájékoztatta az MVM pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint ez valódi mérföldkő az MVM regionális terjeszkedési stratégiájában. A pénteken lezárt tranzakcióval az MVM Zrt. 100 százalékos tulajdonába került innogy Česká republika a.s. Csehország első számú földgázkereskedője, jelenléte egyre erősebb a villamosenergia-kereskedelem piacán is.

A tranzakció magában foglalja a cég kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is.

A cseh piac egyik kiemelkedő szereplőjének tulajdonosaként az MVM tovább erősíti pozícióját a közép-kelet-európai energiapiacon, illetve erős hátteret és folytonosságot biztosít a cseh innogy és ügyfelei számára, akik továbbra is a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokra számíthatnak - hangsúlyozta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint.

Hozzátette: a cég vezetésével azon fognak dolgozni, hogy feltérképezzenek és kiaknázzanak olyan új szinergiákat, amelyeknek köszönhetően tovább tudják fejleszteni az innogy-t Csehországban, és támogatják az MVM egyre meghatározóbb szerepét a régióban.

Tomáą Varcop, az innogy Ceská republika a.s vezérigazgatója kiemelte: az MVM-mel közösen termékeiket és szolgáltatásaikat is tovább tudják fejleszteni, az MVM mindehhez stabil hátteret és új lehetőségeket biztosít. Az MVM révén új tevékenységekkel bővülhet üzleti portfóliójuk, a többi között a villamosenergia-termelés, az európai nagykereskedelmi piacok, a földgáztárolás vagy az LNG területén - jelezte.

A felek 2020. július 10-én írtak alá adásvételi megállapodást az ügyletről, amelyet az Európai Bizottság jóváhagyása után zártak le. A cseh innogy ügyfelei számára semmilyen szerződéses módosulást nem jelent a tulajdonosváltás, az MVM tulajdonosként a vállalat korábbi menedzsmentjével folytatja a közös munkát - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×