eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója a társaság támogatásáról tartott sajtótájékoztatón a Szent László Kórházban 2020. auguztus 25-én. A lottótársaság a járványügyi védekezést segítő speciális eszközök és berendezések beszerzéséhez nyújt 150 millió forintos támogatást három budapesti kórháznak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Többet lottóztunk és fogadtunk tavaly

Kimagasló szintet ért el a Szerencsejáték Zrt. árbevétele 2019-ben.

A Szerencsejáték Zrt. 542,6 milliárd forint árbevételt és több mint 27,5 milliárd forint adózott eredményt ért el 2019-ben, az EBITDA mutatója pedig 35,5 milliárd forintra nőtt - közölte a nemzeti szerencsejáték-szervező, amely tavaly 114,4 milliárd forinttal járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához, különböző adók, járulékok, díjak, osztalék formájában.

Mint a cég írja, a kedvező makrogazdasági adatok és a lakosság szabadon elkölthető jövedelmének pozitív alakulása támogatóan hatott a szerencsejáték keresletre. A nemzeti lottótársaság jelentős működési hatékonyság növelő intézkedéseket, digitális csatorna-, és termékfejlesztéseket vezetett be tavaly, amelynek következtében 10 százalékot meghaladó árbevétel növekedést ért el a vállalat.

A társaság a 2019. évi beszámolója szerint a számsorsjátékok értékesítése 131,4 milliárd forinttal zárt tavaly, amely a 2018-as évnél 9,7 százalékkal magasabb. Ebben különösen az Ötöslottó, a Hatoslottó és a Joker tavalyi év tavaszán és év végén tapasztalható jelentős főnyeremény halmozódásának, valamint a Szerencse Hetek különsorsolásos akcióknak volt nagy szerepe.

A sportfogadási játékok termékcsoportja annak ellenére tudott 10,4 százalékkal, 255 milliárd forintra bővülni, hogy tavaly nem került sor sportfogadási szempontból kiemelkedő labdarúgó világeseményre. A földi értékesítő hálózatban játszható Tippmix esetében 9,2 százalékos (179,4 milliárd forintos árbevétel), az online elérhető Tippmixpro esetében 13,9 százalékos (74,1 milliárd forintos árbevétel) növekedés figyelhető meg, így a játékcsoport árbevételi részaránya a teljes forgalomból 47,1 százalékot tesz ki.

A sorsjegyek tavaly az előző évnél 11,9 százalékkal magasabb, 125,3 milliárd forintos bevételi számokat hoztak. 2019-ben hat alkalommal jelent meg új sorsjegy vagy sorsjegy-család - írták.

Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója azt közölte, hogy

terveik szerint ellensúlyozzák a koronavírus-járvány negatív hatásait és a tavalyi évet meghaladó bevételt érnek el idén is.

A járványra értékesítés ösztönzéssel és fejlesztésekkel válaszoltak, emellett kiemelte a játékosok digitális csatornák felé való terelését, hálózatvédelmi és fejlesztési akcióterv elindítását 2100 partnerük részére és új online játékaink fejlesztését. E-sportokra már augusztus óta lehet fogadni, míg az online sorsjegy ősszel, a virtuális sportjátékfogadás pedig várhatóan 2021 elején jelenhet meg a kínálatban - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×