eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Vegyesvállalatot alapított Magyarországon az MVM és a Roszatom

A European Power Services Zrt. az európai piacon nyújt szervizszolgáltatásokat az atomenergetika területén, a hagyományos energetikában, a megújuló energetikai ágazatban, az olaj- és gáziparban, valamint más ipari területeken.

A magyar és az orosz fél által alapított vegyesvállalatban a felek egyenlő arányban tulajdonosok, ugyanakkor a European Power Services Zrt. az MVM Csoport részeként végzi majd tevékenységét.

Az orosz cég közleménye szerint a vegyesvállalat létrehozásával a felek össze kívánták kötni a Roszatom állami atomenergetikai konszern tudományos és termelési kompetenciáit az MVM Csoport mérnöki és termelési kapacitásaival. Ennek a szinergiának köszönhetően a felek a lehető leghatékonyabb együttműködésre lesznek képesek az energetikai berendezések és létesítmények szervizelése terén, ami teljesen új lehetőséget teremt számukra az üzleti tevékenység bővítésére az európai piacokon.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×