eur:
394.62
usd:
365.9
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Felfüggesztik a Magyar Telekom-részvények kereskedését

A Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciót tart csütörtökön, emiatt 10 órától a tőzsdenap végéig felfüggesztik a papírok kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén.

A kibocsátó maga kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését, mivel az aukció során keletkező információk, illetve az aukció eredménye jelentős mértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát.

Amennyiben a részvények kereskedését befolyásoló információk korábban nyilvánosságra kerülnek, a tőzsde vezérigazgatója a kibocsátó törzsrészvényeinek és a kapcsolódó származtatott eszközöknek a kereskedését határozattal visszaállíthatja.

A társaság korábban bejelentette, a részvény-visszavásárlási aukció során legfeljebb 5,2 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényesek javadalmazása céljából. Az aukció ajánlatgyűjtési szakasza június 25-én 10 órától 13 óráig tart, az ügyletkötési időszak pedig 13 órától 15.30-ig.

A tranzakcióban való részvétel önkéntes. A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban. A részvényesek részvényeiket több részletben, több áron is felajánlhatják. A részvények megvásárlására a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indulva kerül sor, legfeljebb a meghatározott keretösszegig.

A társaság által fizetett részvényenkénti ár nem haladhatja meg 5 százaléknál nagyobb mértékben a vásárlás napi nyitóárat, valamint a társaság 2019. évi auditált beszámolójában szereplő egy részvényre jutó saját tőke értékét, azaz részvényenként 567 forintot.

A Magyar Telekom 100 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, záróáruk szerdán 394 forint volt, 0,13 százalékkal magasabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 464 forint, a legalacsonyabb 335 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×