eur:
392.4
usd:
362.21
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Egyesül két, az Opus Global érdekkörébe tartozó ingatlanos cég

Az Opus Global Nyrt. az érdekkörébe tartozó OBRA Ingatlankezelő Kft. (OBRA) valamint a Révay 10 Kft. egyesüléséről határozott.

Az indoklás szerint a két társaság azonos tulajdonosi körbe tartozik, főtevékenységük azonos, és az egyesüléssel a gazdasági tevékenység racionalizálása, jelentős költségcsökkenés érhető el.

Mindkét cég fő tevékenysége saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése.

A közlemény szerint a Révay 10 Kft., mint beolvadó társaság megszűnik, általános jogutódja az OBRA lesz, amely változatlan formában működik tovább. A beolvadás tervezett időpontja szeptember 30., vagy a beolvadás nyilvántartásba vételét jogerősen elrendelő végzés kézhezvétele hónapjának utolsó napja.

A nyilvános cégadatok szerint a 985 millió forint saját tőkéjű Révay 10 Kft. 2019-ben 137,9 millió forint nettó árbevételt ért el. A 31 millió forint saját tőkéjű OBRA Ingatlankezelő Kft.-nek 2019-ben nem volt árbevétele.

Az Opus Global 25 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, szerdán 274 forinton zártak, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 482,8 forint a legalacsonyabb 129,2 forint volt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×