eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A Raiffeisen Bank Zrt. logója a belvárosi Akadémia utcában 2014. január 8-án. A Magyar Hírlap értesülése szerint a magyar tulajdonban lévő Széchenyi Kereskedelmi Bank ajánlatot tett az osztrák Raiffeisen magyar leánypénzintézetére.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Várakozáson felüli nyereséget ért el a Raiffeisen tavaly

A digitális fejlesztések folytatódnak a pénzintézetnél, hamarosan elérhető lesz a videós tanácsadás és elsőként indul el a kisvállalkozások számára az online számlanyitási lehetőség. A bank a nyár első felében veszi birtokba új székházát.

Az előzetes várakozásokon felüli, 21 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet a Raiffeisen, amely két, egyszeri hatások miatt technikailag kis veszteséget mutató negyedév után, idén áprilistól már újra pozitív eredményt ér el - közölte a pénzintézet.

A 2020-as év eddigi eredményeiről Zolnai György, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója a közleményben kifejtette: a bank fenntartható, nyereséges üzleti pályán van. Az egyszeri hatások közé sorolta idén az első negyedévben például a bankadó könyvelését. Hozzátette:

áprilistól újra pozitív a bank eredménye.

A Raiffeisen fiókok 90 százaléka folyamatosan nyitva tartott, az elmúlt hetekben is fennakadás nélkül zajlott az üzletmenet. Nagy érdeklődést tapasztaltak a jelzáloghitelek, a Babaváró hitel, az új, december 31-éig 5,9 százalékos THM-mel elérhető személyi kölcsön, valamint a vállalatok részéről az Nhp hajrá iránt. Számos digitális fejlesztés is elkészült, amelyek a krízishelyzetben sikerrel vizsgáztak.

Az első negyedévben tovább nőtt a Raiffeisen Bank piaci részesedése: vállalati hitelezésben 9,01 százalékról 9,32 százalékra, lakossági hitelezésben 4,99 százalékról 5,15 százalékra. Tavaly a nettó kamat és jutalékbevétel közel 4 százalékkal emelkedett, a hitelállomány pedig 20 százalék felett nőtt. A nem teljesítő hitelek aránya mindössze 3,6 százalékos volt 2019-ben.

A bank elemzőinek véleménye szerint Magyarországot sem kerülheti el a gazdasági visszaesés, ám ez a várakozások szerint mérsékelt lesz, 3,5 százalékos GDP csökkenéssel számolnak, V-alakú krízis és a gazdasági eredmények gyors javulása várható. A jegybanki alapkamat előrejelzéseik szerint változatlanul 0,9 százalékos marad. Decemberre 1 euróért várhatóan 347 forintot kell majd fizetni - írták.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×