eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: Pixabay

Idén nem követték a tavalyi utat a világ jegybankjai

A világ jegybankjai 36 tonna aranyat vásároltak februárban. Az Arany Világtanács (WGC) által közölt adatok szerint a jegybankok által februárban vásárolt mennyiség mintegy harmadával több a januárinál, de 52 százalékkal kevesebb tavaly februárihoz képest.

A világ jegybankjai az idei első két hónapban 64,5 tonna aranyat szereztek be, ami 44 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi azonos időszakhoz viszonyítva.

Idén februárban messze a legnagyobb aranyvásárló a török központi bank volt, amely 24,8 tonnára tett szert. A lista második helyén az orosz jegybank állt 10,9 tonnával, kis mennyiségben vásárolt egyebek között a kazah és a katari központi bank is.

Februárban a legnagyobb nettó aranyeladó az üzbég jegybank volt, amely 3,1 tonnával csökkentette aranytartalékát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×