eur:
393.65
usd:
363.2
bux:
71302.37
2024. július 8. hétfő Ellák
A IX. kerületi Ráday utca szórakoztató része. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Róka László

A bevásárlóutcák üzleteit is padlóra küldi a járvány

A 193 üzletet képviselő szervezet szerint a bérleti díjak elengedése és az alkalmazottak további bértámogatása segíthet a népszerű utcák kereskedőin,

Csődközeli állapotokat és elbocsátásokat tapasztal a főváros legnépszerűbb tematikus utcáinak menedzsmentje. A Bevásárló és Tematikus Utcák Nonprofit Kft. (BUM) egyebek közt közt a Király utca, a Bartók Béla út, a Ráday, a Falk Miksa utca és további 7 közösség vállalkozásainak érdekképviseletét látja el.

A programban résztvevő, összesen 193 üzletet képviselő BUM szerint tudomása szerint 84 üzlet már zárva tart, a többiek pedig a délután háromig való nyitvatartással próbálják megkeresni a napi bevételt.A Haris közben például tudnak olyan vállalkozóról, aki negyven év után lehet, hogy végleg bezárja a boltot.

Antal Attila, a BUM igazgatója felhívta a figyelmet a Polgári Törvénykönyv rendelkezéseire, amely szerint a bérlő arra az időre, amikor saját érdekkörén kívül eső okból nem tudja használni az ingatlant, bérleti díjat nem köteles fizetni. A BUM szerint ezt egyre többen kezdik el tudatosítani, és a tapasztalataik szerint a bérbeadók többsége is korrekt módon jár el a kereskedőkkel a tematikus utcákban, ugyanakkor vannak kivételek.

Keveslik a kormányzati támogatást

A BUM tapasztalatai szerint a kormány által hozott segítő intézkedések, a járulékok elengedése sem menti meg a vállalkozásokat, mivel a legtöbben az alkalmazottak nettó bérét sem tudják kifizetni.

A társaság ezért bértámogatást és újrakezdő hitelcsomagokat szeretne kiharcolni az általa képviselt cégeknek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×