eur:
394.29
usd:
364.12
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Magasfeszültségű távvezetékek a naplementében Debrecen közelében 2017. április 24-én. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító tájékoztatása szerint a magyarországi bruttó villamosenergia-fogyasztás 3 százalékkal volt magasabb az idén az első negyedévben, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A növekedés a tartósan hideg időjárásnak tulajdonítható.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Különleges biztonsági intézkedések a Mavirnál

Pandémiás intézkedési tervvel készült fel az üzletmenet folytonosságának biztosítására a Mavir Zrt. a villamosenergia-ellátás biztosítására a koronavírus-járvány idején is; speciális biztonsági intézkedéseket léptettek életbe.

A Mavir Zrt. a magyar gazdaság működőképessége szempontjából stratégiai fontosságú vállalat, hiszen garantálja az ország villamos energia ellátásbiztonságát, felügyeli és működteti a kritikus infrastruktúrának számító nagyfeszültségű átviteli hálózatot, valamint összehangolja a villamosenergia-rendszer működését a szomszédos hálózatokkal - áll a cég közleményében.

A társaság pandémiás intézkedési tervvel készült fel az üzletmenet folytonosságának biztosítására.

"Elsődleges és legfőbb célunk az, hogy megvédjük munkatársainkat a vírus okozta megfertőződéstől, különös tekintettel a vezénylőben, a távvezetéki munkálatokon és alállomásokon szolgálatot teljesítő, speciális szakértelemmel rendelkező kulcsmunkatársakra" - írták.

A naponta ülésező és éjjel-nappal elérhető Pandémia Bizottság folyamatosan monitorozza a hazai és nemzetközi járványügyi helyzetet és specifikus biztonsági intézkedéseket rendel el és léptet életbe.

Más rendszerirányítókhoz hasonlóan a Mavir Zrt. is rendelkezik tartalék telephelyekkel, amely a legrosszabb forgatókönyvek életbe lépése esetén ki tudják váltani a jelenleg biztonságosan és zavartalanul működő elsődleges operatív irányító központ működését - tették hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×