eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay.com

Több tízezres fogyókúrába kezd egy nagybank a koronavírus miatt

Globális leépítéssel és további költségcsökkentő átszervezésekkel menne elébe koronavírus negatív ázsiai hatásai okozta bizonytalanságnak Európa egyik legnagyobb bankja. A tervek szerint 35 ezer embertől válnának meg.

Tizenöt százalékos, vagyis 35 ezer fős létszámleépítést tervez a brit HSBC, emellett egy 7,3 milliárd dolláros egyszeri ráfordítást és egy további 4,5 milliárd dolláros költségcsökkentési tervet is bejelentettek a bank legutóbbi eredménybeszámolóját követően - írja a Bloomberg információira hivatkozva a Portfolio. A drasztikus lépéseket azzal összefüggésben jelentette be Noel Quinn vezérigazgató, hogy bár

a társaság tavaly 22,2 milliárd dollár adózás előtti eredményt könyvelt el,

ezzel kismértékben meghaladva az elemzők 21,8 milliárd dolláros várakozását, ám a 2020-as kilátásokat meglehetősen bizonytalannak nevezte.

A brit pénzintézetnek még mindig nem sikerült túltennie magát a legutóbbi pénzügyi válságon, a vezérigazgató szerint nem hoztak elfogadható megtérülést a bank egyes részei. Ráadásul mivel jelentős érdekeltségei vannak Hongkongban és Ázsiában, ezért a koronavírus tovagyűrűző gazdasági hatásai is komolyan érintik a működését.

Az HSBC tervezett leépítési intézkedései az európai és az amerikai befektetési banki területet is érintik, különösen a kötvény üzletágat.

Az amerikai kereskedési tevékenységhez kapcsolódó eszközállományt felezni akarja a bank, lakossági hálózatát pedig 30 százalékkal csökkentené.

A jelentős szervezeti átalakításokkal a részvényesek bizalmát szeretnék erősíteni.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×