eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
A Magyar Államkincstár épülete a Róbert Károly krt. és a Váci út kereszteződésénél. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Nagy pénzt kapnak pénteken a nyugdíjasok

Már a héten megérkeznek a bankszámlára 2020-ban az első nyugdíjak – emelt összeggel.

A parlament döntése alapján a járandóságok értéke 2,8 százalékkal lesz nagyobb, mint volt decemberben, ugyanis a kormány szerint ekkora mértékben nő idén az infláció. A Magyar Nemzeti Bank szerint azonban idén 3,5 százalékos lesz az infláció. A különbözetet, ha a jegybanknak lesz igaza, majd novemberben kapják meg a nyugdíjasok.

A kormány 2019-re 2,7 százalékos inflációval számolt, a Magyar Nemzeti Bank pedig a 2018 végén publikált inflációs jelentésében 2,9 százalékot jelzett előre. Ehhez képest január és november között 3,3 százalékos volt az infláció.

A nyugdíjasok bankszámlájára már pénteken megérkezik az emelt összeg, azért a szokásosnál hamarabb, mert a hagyományos utalási nap, 12. hétvégére esik. Ezért a Magyar Államkincstár már csütörtökön elutalja a pénzt, ami egy munkanappal később, pénteken landol a számlákon.

Idén még áprilisban, júliusban, szeptemberben, októberben, illetve decemberben érkezik korábban a nyugdíj.

Az államháztartás havonta mintegy 300 milliárd forintot fordít a nyugellátásokra – írja az mfor.hu.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×