eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: pixabay

Így kell a Balatonnál jó áron nyaralót venni

Május óta folyamatosan csökken a kereslet a balatoni ingatlanok iránt, a kínálat viszont bőséges, a pici, felújítandó nádfedeles kis családi fészektől kezdve a több száz milliós, panorámás luxusnyaralókig minden megtalálható.

A déli parton Siófok egyértelműen viszi a pálmát , de Lelle, Fonyód és Fenyves is népszerű. Az északi parton Balatonfüred az első, de a Tihany és Balatonalmádi közötti rész is közkedvelt. A Balaton nyugati részén Keszthely, Hévíz, Vonyarcvashegy amit az ügyfelek szeretnek - mondta a likebalaton.hu portálnak Bogdán Tamás, a CasaNetwork vezető értékesítője.

Keszthelyi Adél, a Duna House keszthelyi irodájának vezetője arról beszélt, hogy nem tapasztalnak szezontól függő árváltozást az ingatlanoknál a Balatonnál, minden évszaknak megvan a maga varázsa. A nyaraló ára – csakúgy, mint a lakóingatlanok esetében csakis az eladó motiváltságától függ: milyen gyorsan szeretné eladni.

Az elemzők elmondták, mire kell figyelni annak, aki eladni akar és annak, aki vásárlásra készül ezekben a hónapokban. Bogdán Tamás szerint, ha a család úgy dönt, hogy a balatoni házat el akarja adni, akkor az ingatlant fel kell készíteni az értékesítésre, árától vagy kondícióitól függetlenül annak érdekében, hogy az adott piaci helyzetben a lehető legjobb árat kapjuk érte. Ebben tud segíteni a Home Stager, aki kisebb átalakításokkal és átrendezéssel a vevő számára vonzóbbá teszi az ingatlant. Egy-két iroda már rendelkezik ezzel a szolgáltatással. Keszthelyi Adél szerint az ingatlan eladását nagyban segítik a szép, minőségi fotók is és ha rend van ingatlanban. Nyaralók esetében ezt könnyebb is elérni, hiszen nem állandó jelleggel lakott, könnyebb tisztán tartani, a kertet gondozni.

A vásárlásnál arra kell figyelni, hogy az ingatlan értékesítőjének évszaktól függetlenül kell bemutatnia az eladó családi házat, nyaralót , mert így teljes körű tájékoztatást kapunk mindenről legyen az nyári szezon vagy a csendesebb téli időszak. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a helyi ingatlanos az ingatlan elhelyezkedésének a kiválasztásánál nagyon sokat tud segíteni, hiszen ott él, kiválóan ismeri a helyi adottságokat, a lokációt, az ingatlan adókat, üzleteket, éttermeket tud őszintén ajánlani, vagy akár orvost, tisztítót, kulcsmásolót.

A két szakértő tapasztalatai szerint 2019 május óta folyamatosan csökken a kereslet az ingatlanok iránt, a kínálat viszont bőséges, a pici, felújítandó nádfedeles kis családi fészektől kezdve a több száz milliós, Balatonra panorámás luxus nyaralókig minden megtalálható.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×