eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Cupertino, 2016. október 27.Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója a vállalat újdonságait bemutató rendezvényen az Apple kaliforniai központjában, Cupertinóban 2016. október 27-én. (MTI/EPA/Tony Avelar)
Nyitókép: Tony Avelar

Meghatározó személyiség hagyta ott az Apple-t

Jonathan (Jony) Ive vezető dizájner képe eltűnt az Apple felső vezetőinek tablóoldaláról, amiből arra következtetnek az elemzők, hogy megszűnt a munkaviszonya - írja a theverge.com

Mint azt korábban az Infostart is megírta, nyáron röppent föl a hír, hogy több, mint 20 év után távozik a cég korszakalkotó formatervezője, a brit Sir Jony Ive. Ő volt az, aki az 1990-es évek végétől megálmodott formákkal egy kis körben ismert cégből segített befolyásos technológiai behemóttá tenni az Apple-t.

Korábbi hírek arról is szóltak, hoyg a formatervező saját céget alapít, LoveForm néven, de egyik kiemelt ügyfele épp régi alkalmazója lesz, így tudása valószínűleg az újabb Apple-termékek kinézetére is kihat majd.

Ive 1992-ben csatlakozott a céghez, majd négy évvel később vette át a dizájnrészleg irányítását. Nevéhez kötődik az Apple-termékek sokak által iránymutatónak tartott formatervi világa, így saját jogán is hírnévre tett szert - írja a theverge.com.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×