eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Hatalmasra dagadt a bankbotrány, lemondott az igazgató

Huszonhárom millió rendbeli törvényszegéssel vádolja az ausztrál hatóság az ország második legnagyobb bankját. A kontinens bankrendszerét sokéves korrupció és pénzmosási kihágások mérgezik.

Lemondott Ausztrália második legnagyobb bankjának, a Westpacnak vezére, miután megvádolták az általa vezetett pénzintézetet azzal, hogy több millió alkalommal sértette meg az ország pénzmosási törvényeit – írta a Wall Street Journal írása alapján a Portfolio.

Brian Hartzer effektíve december 2-án távozik, a pénzintézet élén négy évet dolgozott. 2020-tól nyugdíjba vonul a pénzintézet elnöke, Lindsay Maxsted is, miután nyolc évet töltött a pénzintézetnél.

Az ausztrál hatóságok múlt héten vádolták meg a Westpacet azzal, hogy 23 millió alkalommal sértették meg az ország pénzmosási és terrorfinanszírozási törvényeit. A Westpacen a hatóság gyanúja szerint olyan pénzek is átfolyhattak, melyek egyes ázsiai országok gyermekmunkásokat alkalmazó cégeitől származnak; a pénzintézet összesen mintegy 7,5 milliárd dollárnyi gyanús tranzakcióról nem szólt a hatóságoknak.

A Westpac esete nem egyik Ausztráliában: tavaly napvilágot látott egy átfogó jelentés, melyből kiderült, hogy sokéves korrupció és pénzmosási kihágások mérgezik az ausztrál bankszektort.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×