Infostart.hu
eur:
398.8
usd:
343.06
bux:
101262.87
2025. július 20. vasárnap Illés
Nyitókép: Pixabay

A búzával minden rendben, de másról ez nem mondható el

Megfelelő az étkezési búza fehérje- és sikértartalma is az első minták alapján – tájékoztatta az InfoRádiót a Concordia Közraktár Zrt. vezérigazgatója. Halmos Gábor hozzátette: a repce és az árpa minősége azonban gyengébb a tavalyinál.

A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatják, hogy az elsőként beérkezett búzáknak a tömege a 80 kilogramm per hektoliter érték körül mozgott, vagy e fölött, ami jónak számít – ismertette Halmos Gábor.

"Nem kiugróan magas érték, de az étkezési búzák fehérje- és sikértartalma is megfelelő, így jellemzően B1-es és B2-es besorolást kaphatnak, teljesítve ezzel a magyar malomipar követelményeit" – fogalmazott a vezérigazgató, hozzátéve, ez a

feldolgozható és kenyérsütésre alkalmas minőség.

Hosszú évek tapasztalata, hogy az első vizsgálatok meghatározzák azokat a várható értékeket, amelyek az egész szezonra jellemző lesz, mondta kérdésre válaszolva Halmos Gábor. Tájegységenként különbségek azonban adódhatnak. "De

aggodalomra semmi ok,

és egy jó közepes évre számíthatunk" – tette hozzá.

A repce és az árpa azonban egyaránt gyengébb a tavalyinál, utóbbinál találkoztak a vizsgálatok során kifejezetten gyengébb tételekkel, amik nem érik el a magyar szabványban meghatározott értékeket, emiatt nagyon jó, A minőségű termény hozzáadásával javításra szorulnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG

VIDEÓAJÁNLÓ
Címlapról ajánljuk
Digitális detox 33 napon át: így reagáltak a magyar fiatalok

Digitális detox 33 napon át: így reagáltak a magyar fiatalok

A figyelmi képességek területén jelentős javulást tapasztaltak azoknál a 12–14 közötti fiataloknál, akik részt vettek az úgynevezett digitális detox programban, vagyis önként vállalták, hogy minimálisra csökkentik a monitorok, képernyők előtt töltött időt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.07.21. hétfő, 18:00
Hortay Olivér
közgazdász, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×