eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Fortepan

Eladják az Üllői út jellegzetes toronyépületét

Hotel, kollégium vagy B kategóriás irodaház is lehet a Magyar Posta Zrt. által a napokban eladásra meghirdetett épületegyüttesből.

Az Üllői út 114–116. szám alatt található hat épületegység közül négy, a teljes ingatlan területének 59 százaléka van az állami cég tulajdonában, a fennmaradó részt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. birtokolja – tudta meg a Világgazdaság. Egyelőre nincs döntés arról, hogy a társaság élni kíván-e elővásárlási jogával, erről az igazgatótanács illetékes határozni.

A Magyar Posta két változatban, illetve méretben, 1,6 vagy 1,2 milliárd forintért kínálja az ingatlanokat, de feltétel, hogy az ott működő 100-as postának helyet kell biztosítani három évre. Az épületek az Üllői és a Ceglédi út felől közelíthetők meg, a vállalat tulajdonában lévő rész több mint 10 ezer négyzetméternyi terület, ebből B kategóriás iroda, hotel vagy kollégium is kialakítható.

Az épületegyüttes árának pontos összege attól függ, hogy az új tulajdonos milyen feltételekkel vásárolja meg az ingatlant, amelynek a szakértői vizsgálatok szerint a szerkezete ép, de komoly és költséges felújításra, átalakításra szorul.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×