eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

A lakásáraknál is jobban drágul a termőföld

Még az ingatlanpiacon sem történt ilyen.

Meredeken emelkednek a termőföldárak Magyarországon, 10 év alatt a két és félszeresükre nőttek. A legdrágábbak Békés megyében és Hajdú-Bihar megyében, ahol nagyon jó minőségű a termőföld és az öntözési infrastruktúra is, valamint Győr-Sopron megyében, itt a nyugati határ közelsége miatt olyan drágák - mondta Raskó György agrárközgazdász az ATV Start műsorában, hozzátéve, hogy

a 1,5-2 millió forintot is eléri a hektáronkénti ár.

A kínálat csökkent, mert az utóbbi években nagyon sok adásvétel történt, folytatta Raskó, és azért éri meg ilyen drágán is megvenni a földet, mert az unió földalapú, hektáronként 69 ezer forintos támogatást ad. Egyébként csak földműves vehet földet, és még ha hitelre veszi is meg, a támogatás fedezi a kamatköltségeket, tette hozzá. Ha tud termelni megfelelő minőségű termékeket, akkor további 70-80 ezer forint haszna is lehet hektáronként, ezért megéri befektetni, jegyezte meg, így ha van kínálat, azonnal megveszik a földet.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×