eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Egy egész munkásság elismerése a Puskás Tivadar-díj

Drozdy Győző egész életének munkásságát szerették volna elismerni az 1957-ben alapított elismeréssel, amelyet a híradástechnika és a hírközlés fejlesztése terén kimagasló érdemeket szerzett személyek kaphatnak meg.

Az elismerést odítélő Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) elnökségi tagja, Bartolits István az InfoRádiónak elmondta, az elismerést évente öt személy kaphatja meg. Az alapítólevélben megfogalmazott négy feltételből legalább kettőnek kell teljesülnie.

A négy kritérium:

  • a területen hosszú ideje végzett eredményes munka,
  • kimagasló teljesítmény,
  • kiemelkedő elméleti, irodalmi vagy oktatási munkásság,
  • jogi, közgazdasági vagy szervezési munka.

Idén Szabó Csaba Attila, a Híradástechnika és az Infocommunication Journal folyóiratok szerkesztője, Szalay Imre a HTE 21 évvel ezelőtt elindított Projektmenedzsment Fórum szervezőbizottsági tagja és Drozdy Győző, a Telenor jelenlegi vezérigazgató-helyettese kapta.

A HTE elnökségi tagja Drozdy Győzőről elmondta: hosszú éveken keresztül Finnországban dolgozott, ott építette fel a tudományos eredményeit, majd hazajött, hogy az – akkori nevén – a Pannon GSM-hez menjen. Több mint negyed évszázada, 1993 szeptembere óta folyamatosan a cég felső vezetésének tagja, 2018 augusztusa óta pedig a mobiltársaság vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Puskás Tivadar-díjjal a szakember egész életének munkásságát, a mobil rádiótelefon rendszerek hazai meghonosításában és felfuttatásában végzett elkötelezett munkáját és magas színvonalú szakmai ismeretterjesztő és tudományos munkáját szerették volna elismerni.

Drozdy Győző az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz csütörtökön 18 órától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×