eur:
392.85
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Köln, 2011. április 6.A közelgő Húsvét alkalmából csokinyuszik sorakoznak a Kölni Csokoládémúzeumban. (MTI/EPA/Oliver Berg)
Nyitókép: Oliver Berg

Városi legendáról rántották le a leplet húsvét előtt az édességgyártók

Szakmai szervezetük titkára a csokinyúlból lett mikulás története mellett az édességgyártók húsvéti várakozásairól is beszélt az InfoRádiónak. Kiderült, ilyenkor sem sajnáljuk a milliárdokat a csokoládéra.

Intődy Gábor kiemelte: édesség szempontjából a húsvét a legfontosabb időszak, még a karácsonynál is forgalmasabb. Az Édességgyártók Szövetségének titkára hozzátette: az édességgyártók már előző év őszén elkezdenek felkészülni a szezonra, november-decemberben gyártani kell az édességeket. "Az üzemekben karácsonykor van húsvét és húsvétkor karácsony" - fogalmazott.

A legnépszerűbb termékek a csokoládényúl és -tojás, előbbi valamivel beelőzi az utóbbit. Egyéb formáknak együtt csupán a piaci részesedés 10 százaléka jut – tájékoztatott Intődy Gábor. A húsvét országos édességfogyasztása 770-800 tonna, amelynek értéke 3,5-4 milliárd forint.

A szövetség titkára hangsúlyozta: bár a gyártók törekednek arra, hogy az átállás minél egyszerűbb legyen, de

„a mikulásból lett nyuszi és a nyusziból lett mikulás” városi legenda.

Intődy Gábor emlékeztetett: a botrány abból indult, hogy egy nyúlnak átcsomagolt Mikulást osztottak meg a közösségi médiában, amely pillanatok alatt nemzetközi szinten elterjedt. Mint mondta: mivel jól szervezik az eladásokat, minden Mikulás elfogy karácsonykor, ami mégsem, az az élelmiszerbankokhoz kerül.

A titkár hozzátette: a legnagyobb tudást igénylő munkafolyamatt épp a csomagolás, ami a termékek nagy részénél kézzel valósul meg. Az el nem használt Mikulás sérülésmentes kibontása majd visszacsomagolása bonyolult és drága lenne, tehát hasonló átcsomagolást termelési szempontból sem lehet kivitelezni, nem is érné meg a cégeknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×