eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A ContiTech Fluid Automotive Kft. makói üzeme 2015. szeptember 2-án. Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Elbocsátások: cáfolja a csoportos leépítést a makói Continental

Azt ugyanakkor elismerte a cég, hogy kevesebb a megrendelés, ezért létszámkorrekcióra van szükség.

A Delmagyar.hu azután kérdezte a cég vezetését, hogy a maói gyár egyik dolgozója a portálhoz fordult, mert a múlt héten közölték velük, hogy ha tudnak jó lehetőséget, keressenek, mert csökkent a megrendelés, elbocsátások vannak, lesznek.

A portálnak névtelenül nyilatkozó alkalmazott azt állította, hogy a múlt héten 40-50 embert küldtek el, és a gyárban az a szóbeszéd járja, hogy akár 400 fős leépítés is várható a közeljövőben.

Az üzem Makó legnagyobb munkaadója, megközelítőleg 2300-an dolgoznak itt.

A portál kérdésére a cég elismerte, hogy a globális autóipari folyamatok következtében a tavalyi év második felétől csökkenést mutat az iparág, ami minden szereplőre hatással van, emiatt a makói üzemben "a természetes fluktuáción és a projektszerűen bevont bérelt munkaerőn túl minimális állományi létszámkorrekciót kezdeményeztek".

A közlemény ugyanakkor hangsúlyozza, hogy ez a korrekció távol van a lapértesülésben megfogalmazott nagyságrendtől, és a jelenlegi tervek szerint sem szándékoznak nagyarányú, azaz csoportos létszámcsökkentést végrehajtani.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×