eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pxhere

Kiderült egy fontos csok-buktató

Foghatják a fejüket az egyéni és a kisvállalkozók egy eddig nem közismert csok-kitétel miatt.

Egy olvasója írta meg a 24.hu-nak: csak a bankban szembesült azzal, hogy abban a lakásban, amire csok-ot venne fel, 10 évig nem lehet bejelentve vállalkozás székhelye. Márpedig ők egyéni vállalkozók és családi ingatlanukban van a vállalkozásuk székhelye, azt mondták, máshova nem is tudják bejelenteni. Ezt az ingatlant szeretnék bővíteni, felújítani, amihez jól jött volna a csok-támogatás.

Meglepődtek, mert nem hallottak még erről a csok-szabályról. A portál által megkeresett illetékesek, a Pénzügyminisztérium és Magyar Államkincstár hosszabb ideig nem reagáltak, ám a bankok – az Erste, az OTP, a CIB, a Raiffeisen és az MKB – megerősítették:

csok és vállalkozási székhely ugyanazon az ingatlanon nem fér össze.

Több kormányrendeletben is szerepel, hogy ha a támogatás alapjául szolgáló lakást vállalkozási tevékenységre használják, oda vállalkozás székhelyét jegyzik be, az lakáscéltól eltérő hasznosításnak minősül, ezért ilyen ingatlan CSOK-támogatással nem finanszírozható.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×