eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Egyedülálló fejlesztés az egyik magyar sztrádán

Magyarországon egyedülálló tengelysúlymérő állomást helyezett üzembe az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőhelyén a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Automatikusan működő tengelysúlymérő állomást helyezett üzembe a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjénél, a Magyarországon egyedülálló, 25 millió forintos berendezést pénteken üzemelték be.

Az eseményen Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: örvendetes, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. követi azt a kormányzati politikát, amelynek célja a szolgáltató jellegű állam kiépítése.

A tehergépjármű vezetők ezentúl a hatósági ellenőrzés előtt maguk is ellenőrizhetik járművük tengely- és kerékterhelését,

valamint a terhelés esetleges aszimmetriáját, így ha bármelyik meghaladja a megengedettet, még az esetleges bírság kirovása előtt intézkedhetnek - tette hozzá a politikus, aki szerint az elmúlt években számos ehhez hasonló, szolgáltató jellegű intézkedést hozott a kormány.

Szilvai József Attila, a cég vezérigazgatója arról szólt, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. néhány évvel ezelőtt kísérleti út- és hídépítési programot hirdetett meg, ennek az egyik első eleme az automatikusan működő tengelysúlymérő állomás.

Mint mondta, az új, innovatív beruházással a társaság célja egy olyan szolgáltatás bevezetése, amely segíti a nehézgépjárművel közlekedők jogkövető magatartását. Ezzel védik a burkolatokat, hiszen a megengedettnél nagyobb súllyal közlekedő tehergépjárművek gyorsabban teszik tönkre az utakat - tette hozzá.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. évente mintegy négymillió nehézgépjárművet ellenőriz, 131 ezer engedélyt ad ki. A társaság bízik abban, hogy az új automatikus tengelysúlymérő állomás elindításával hasznos és a mindennapokban is könnyen használható szolgáltatást tud nyújtani a nehézgépjárművel közlekedőknek, akik elektronikus úton, néhány perc alatt kaphatnak visszajelzést arról, hogy szabályosan közlekednek-e az utakon - hangsúlyozta a vezérigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×