eur:
392.71
usd:
362.88
bux:
72061.89
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Gumiabroncs halad a futószalagon a Hankook rácalmási gyáregységének új részlegében 2015. május 20-án. Befejeződött a gyár bővítésének harmadik üteme, az összesen 313 millió eurós (mintegy 94 milliárd forintos) beruházás révén 950 új munkahely jött létre és 19 millió abroncsra nőtt a rácalmási üzem éves gyártókapacitása.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Tíz nap után véget ért a sztrájk a Hankookban

A szakszervezet tegnap este ült le tárgyalni a Hankook képviselőivel, és ma kevéssel este nyolc előtt megállapodtak.

A sztrájknak a VDSZ Facebook-oldala szerint 19.45-kor lett vége.

Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Mércének elmondta, azért is nehéz volt a helyzet, mert meg kellett kerülni a magyar tárgyalófelet ahhoz, hogy a tárgyalások egyáltalán elkezdődjenek.

A részleteket pénteken ismertetik, de az már tudható, hogy azok is megkapják az év végéig a 18,5 százalékos béremelést, akik a Hankook egyoldalúan kihirdetett, átlagos béremelésével a legrosszabbul jártak. A béremelésben több kategória is van, ezekről is pénteken adnak információkat.

A rácalmási Hankook-gyárban 10 napja, március 12-én 14 órakor kezdődött sztrájk, hogy elérjék a szakszervezet által kívánt béremelést.

A munkabeszüntetés előtt pár nappal a Hankook végrehajtott ugyan egy béremelést, de az elmaradt a szakszervezet által várttól és a cég nem volt hajlandó kollektív szerződést és átlátható bérkategóriákat se teremteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×